Лікарські хлібці
У радянські часи це був єдиний пшеничний хліб за моєї пам'яті, близькі за складом до хліба з обойного борошна. Всі інші сорти пшеничного в магазинах були з білої або сірої муки, але без видимих висівок і вершкового ситного аромату повного пшеничного хліба.
Особливість цих хлібців у тому, що їх печуть на поду. Тобто вони хоч і невеликі, вагою по 100г, рідше по 200г, але їх печуть як справжній подовий хліб на пекарському камені, з парою.
Так що відрізаємо шматок пекарського паперу за розмірами пекарського каменю і, поки піч і під прогріваються, розкладаються хлібці на папері і потім з лопати або з кондитерського листа скидаємо їх разом з папером на розпечений камінь у печі.
Рецепт (на 6 хлібців вагою приблизно по 100-110г):
Закваска:
- 200г борошна високого ґатунку
- 200г води
- 6г дріжджів
Настоювати 4 години при 30 С°.
Тісто:
- 150г борошна
- 72г висівок
- 66 г пресованих дріжджів
- 5г солі
- 21г цукру
- 11г несолоного вершкового масла
- 150г води
Комментариев нет:
Отправить комментарий