Translate

понедельник, 13 мая 2013 г.

Рецепт лікарських хлібців


Лікарські хлібці


Лікарські хлібці рекомендацій не потребують. Приємно, що їх можна приготувати вдома і це зовсім неважко.
У радянські часи це був єдиний пшеничний хліб за моєї пам'яті, близькі за складом до хліба з обойного борошна. Всі інші сорти пшеничного в магазинах були з білої або сірої муки, але без видимих ​​висівок і вершкового ситного аромату повного пшеничного хліба. 

Особливість цих хлібців у тому, що їх печуть на поду. Тобто вони хоч і невеликі, вагою по 100г, рідше по 200г, але їх печуть як справжній подовий хліб на пекарському камені, з парою.


Так що відрізаємо шматок пекарського паперу за розмірами пекарського каменю і, поки піч і під прогріваються, розкладаються хлібці на папері і потім з лопати або з кондитерського листа скидаємо їх разом з папером на розпечений камінь у печі. 


Рецепт (на 6 хлібців вагою приблизно по 100-110г):

Закваска:

  1. 200г борошна високого ґатунку 
  2. 200г води 
  3. 6г дріжджів

Настоювати 4 години при 30 С°

Тісто:

  1. 150г борошна 
  2. 72г висівок 
  3. 66 г пресованих дріжджів 
  4. 5г солі 
  5. 21г цукру 
  6. 11г несолоного вершкового масла 
  7. 150г води 

Дати тісту вибродитись 2 години з одним обминанням після першої години бродіння. Розстойка 45 хв при 40 С° і вологості повітря 85%. Пекти на поду з парою протягом 15-20 хв (хлібці по 100г) або 25-30 хв (хлібці по 200г) при 210-230 С°





Примітка: замість 400г опари на дріжджах, можна взяти 400г стиглої закваски (200г води, 200г борошна), далі все за рецептом.




Це перша причина того, чому я хочу стати лікарем.

Смачного !


Комментариев нет:

Отправить комментарий